< MÜSTEŞAR ZİRAAT MÜHENDİSLERİNE İSTİHDAM GARANTİSİ VERDİ | ziraat fakültesi | Tarım haberleri Son dakika tarım haberleri
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MÜSTEŞAR ZİRAAT MÜHENDİSLERİNE İSTİHDAM GARANTİSİ VERDİ
14 Aralık 2011 Çarşamba Saat 14:27
ziraat fakültelerindeki yabancı dil eğitimi sorununun çözülmesini isteyen Müsteşar Mirmahmutoğulları, fakülte dekanlarına ‘Siz yabancı dil sorununu çözün, biz istihdam sözü verelim’ dedi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Ziraat Fakültesi Dekanları ile bir araya geldi.
Ziraat Fakültelerindeki yabancı dil eğitimi sorununun çözülmesini isteyen Müsteşar Mirmahmutoğulları, fakülte dekanlarına ‘Siz yabancı dil sorununu çözün, biz istihdam sözü verelim’ dedi.
Türk tarımının geliştirilmesi adına Zirai eğitimin önemine değinen Mirmahmutoğulları, daha donanımlı ziraatçılar yetiştirilmesi adına neler yapılabileceği konusunda Dekanların görüşlerini aldı.
Son yıllarda ziraat fakültelerinde verilen eğitimin yetersiz kaldığına dikkat çeken Müsteşar Mirmahmutoğulları, bakanlık olarak fakülteler tarafından yapılan araştırmaları önemsediklerini belirtti. Lisans ve doktora tezlerinin sektörün ihtiyaçları dikkate alınarak kurumlarla işbirliği içinde hazırlanması gerektiğini anlatan Mirmahmutoğulları, Ziraat Fakültelerinden mezun olan gençlerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda istihdam edilebilmesi için özellikle yabancı dil bilmesi gerektiği üzerinde durdu.
Türkiye’nin Avrupa Birliği müzakere sürecinde; ziraat fakültesi mezunlarının İngilizce bilmediği için, İngilizce bilenlerinde tarımı bilmediği için geri kaldığının üzerinde duran Mirmahmutoğluları, ziraat fakültelerinde biran evvel zorunlu yabancı dil eğitimine geçilmesi gerektiğini belirtti.
Dekanlara öğrencilerinin yabancı dil sorununu hallettikleri takdirde bakanlık olarak istihdam olanağı sağlanacağının sözünü veren Mirmahmutoğulları, dekanlardan ayrıca gıda güvenirliği konusunda televizyon ekranlarında dönecek reklam spotları içinde senaryo teklifleri istedi.

Bu yazı toplamda 6972 defa okundu.
tolga k
adalet
zıraat meslegının ısı buyuk rısk(dogal sartlar teknolojık vb)faktoruyle bıtkı uretımı varken.ya dıl nedır tamam bakanlıkta olsa dıl sart.artık bıktım 37 yıl haksızlıktan adam gıbı bır ıse gırememekten.onceden kpss de 50 alamadım 2 kere ust uste gıremedım kpss ye.meslegımden bu yapılanlardan dolayı utanıyorum artık nefret ettırdınız.gucunuz topragın ogullarına cocuklarına yetıyor.ama basbakanımıza ınanıyorum.yas sorununuda kpds sartınıda kaldıracak.butunzıraat muhendıslerınıdevletıcıncalıstıracak
04 Ekim 2012 Perşembe Saat 02:30
tolga k
adalete bak
bu nasıl bır ınsanlık dısı adalettır bırı bana solesın.kpss sartı var ustune ustluk zıraat muhendıslerın onune olabıldıgınce engel ve sorunlarla ve sınavlarla bogusturuyorlar.(yok ılac bayılıgı sınavı yok fumıgasyon operatoru yok halk saglıgı ıcın ayrı bır sınav.sınav bıtermı.bırde kpds sartı..hangı ınsaat muhendısının onunde bına yapma engelı bu kadar prosederu var sınavı var yada makıne muhendısının..
.yaptıklarını olcen sadece deprem.sanayıde yaptıklarıda ortada zaten..
04 Ekim 2012 Perşembe Saat 02:08
Handan Durutürk
Ziraatçılar ???
Bir müsteşar kalksın ZİRAAT MÜHENDİSİ yerine ZİRAATÇILAR desin.Olur şey değil. Yani makine mühendisleri için makinacılar,inşaat mühendisleri için inşaatçılar ancak okulda öğrencilik yıllarında kullanılabilecek bir terimdir üstelik de argodur,kullanılması doğru değildir.Öğrencinin argo kullanmasını hoşgörmem ama gençtir derim affedebilirim de bir müsteşar bürokrat olarak bakanlığı temsil ederken böyle bir söz sarfedemez,sokaktaki insandan farklı olduğunu her şartta göstermesi gerekirdi.
14 Aralık 2011 Çarşamba Saat 14:50