< RADYON SPİKERİ ZİRAAT MÜHENDİSİNDEN ÇİFTÇİLERE BİLGİLER | ziraat fakültesi | Tarım haberleri Son dakika tarım haberleri

RADYON SPİKERİ ZİRAAT MÜHENDİSİNDEN ÇİFTÇİLERE BİLGİLER
27 Aralık 2011 Salı Saat 09:00
Bu radyonun spikeri ziraat mühendisi, dinleyicisi çiftçiler

 Son yıllarda radyo programlarındaki çeşitlilik, dinleyicilerinin faydalı bilgilere kolay erişimini sağlıyor. Bunun örneklerinden biri de 40 farklı programla dinleyicisine ulaşan Meteorolojinin Sesi Radyosu. Spikerliğini ziraat mühendislerinin yaptığı 'Tarım Saati' programında çiftçilerin sorunlarına çözüm aranıyor. En çok soru ise 'budama' ile ilgili geliyor.

Meteorolojinin Sesi Radyosu, son yıllarda müzik ve hava durumu yayınlarının yanı sıra 40 farklı programla dinleyicilerinin karşısına çıkıyor. Radyoya kulak veren insanları bilinçlendirmeyi amaçlayan programlardan biri de 'Tarım Saati'. Programda spikerliği ise çiftçilerin bilgi kaynağı olmayı hedefleyen gönüllü ziraat mühendisleri yapıyor. Pazartesi akşamları saat 20.20'de başlayan ve 40 dakika süren programları Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri hazırlıyor. Kaçıranlar için programın tekrar yayını ertesi gün sabah 06.30'da.

'Tarım Saati' programının gönüllü spikerlerinden biri de ziraat mühendisi Tuğba Ülgener. Çiftçilerin hatalarını düzeltmek için programı yaptığını söyleyen Ülgener, daha çok dinleyicilerin ihtiyaç duyduğu konularda sunum yaptıklarını ifade ediyor. Daha çok budama tekniklerinde hatalarla karşılaştıklarını belirten Ülgener, "Bu konuda güzel tepkiler alıyoruz. Bazı dinleyicilerimiz bize 'Ağacımda çok meyve var, ama çok küçükler. Ben meyvelerimin daha büyük olmasını istiyorum. Ne yapmam gerekiyor?' gibi sorular soruyorlar. Biz de onlara budama yöntemleriyle bunu nasıl yapacaklarını anlatıyoruz." diyor.

Programın yayın sorumlusu Faruk Cenap Erdoğan da, yapılan programlarda kendilerinin de çok şey öğrendiğini ifade ediyor. Erdoğan bu durumu şöyle anlatıyor: "Ziraat mühendisi Prof. Dr. Ruhsar Yanmaz'ın konuk olduğu programda, hormondan bahsetti. Ruhsar hanım, birçok tüketicinin özellikle çilek alırken iri ve şekilsiz çileklerde hormon olduğunu düşündüğünü, oysa bunun yanlış bir kanı olduğunu söyledi. Çünkü, çilek meyvesinin anatomisinin hormona müsait olmadığı için çileğe isteseler bile hormon koyamazlarmış. Ben buna çok şaşırdım. Çünkü ben de aynı kanıdaydım." Erdoğan ayrıca, radyonun içeriğini çeşitlendiren programlara 2007'den sonra Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu talimatıyla başladıklarını aktarıyor. Bu programların sadece 'Tarım Saati'yle sınırlı kalmadığına değinen Erdoğan, yeni içerikleriyle ilgili din ve ahlak konusunu ele alan 'Huzur İklimi', çocukların nasıl yetiştirilmesi gerektiğini gösteren "Çocuklarımız ve Biz" programlarını da örnek veriyor.

Bu yazı toplamda 2714 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.